Blog
07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019
Καλοκαιρινή μακαρονάδα!
0 comments
0 share
Υλικά:
- 500 γραμμ. βίδες ΗΛΙΟΣ
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο ΜΙΝΕΡΒΑ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
- 300 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 300 γραμμ. φέτα θρυμματισμένη
- 1/2 κούπας ελιές κομμένες σε φέτες
- 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κάππαρη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Προετοιμασία:
-
Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για 5΄-6΄. Προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φέτα, τα ντοματίνια, τις ελιές, τον βασιλικό και την κάππαρη. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά. Ανακατεύουμε να λιώσει η φέτα με τη θερμοκρασία της κατσαρόλας.
Ρίχνουμε τις βίδες και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρεται ζεστή αμέσως ή κρύα σαν σαλάτα.
Αφήστε το σχόλιό σας